facebook

2007

Historisch Vervoer 2007.
En het ging als de brandweer...........
2007
Waar u op school leerde dat de Rijn bij Lobith Nederland binnenkomt, denken de mensen aan de overkant van deze Rijn in Millingen aan de Rijn hier heel anders over.
De gemoederen zijn hierover inmiddels bedaard, zeker als jaarlijks de op de 1e zondag van juli het Historisch vervoer in dit kerkdorp gehouden wordt.
 
Dit jaar op 1 juli was het dorp weer het decor voor zo'n 300 oldtimers in alle categoriën uit binnen en buitenland.
De ontvangst te Millingen a/d Rijn van de deelnemers was van 09.00 tot 10.00 uur bij het gemeentehuis aan de Heerbaan 115 in het centrum van Millingen a/d Rijn.
 
De start van de was toertocht om 10.45 uur, een 15 minuten later dan gepland. Vanaf het gemeentehuis vertrokken de 315 deelnemers, van Albion tot Alvis, van Citroën tot Chrysler en van DKW tot Deutz,en zo kunnen we het nog wel volmaken tot aan de z van Zundapp, langs de klanken van Musikverein Bimmen en onder de heliumballonnen van de jeugd langs het publiek.
Het duurde ongeveer 35 minuten voordat alle deelnemers langs waren gereden.
Op de kop reed een oldtimer brandweerwagen vanwege het 150-jarig bestaan van de brandweer Millingen aan de Rijn.
Bij de brandweerkazerne werd de stoet oldtimers getrakteerd op het nodige rook en lawaaispektakel van de brandweer en vervolgens reed men de grens over naar Duitsland.
De toertocht ging geheel over Duits grondgebied. Voor de deelnemende vrachtauto's was een speciale ontheffing geregeld voor het rijden op zondag.
De toertocht liep vanaf Millingen via Keeken naar Niel, Kranenburg, Frasselt, Schottheide, Kleve, Kalkar, Emmerich, Kleve en weer naar Millingen.
De rit was 72 km lang. Voor de tractoren was een aparte toertocht uitgezet die zowel over Duits als Nederlands grondgebied liep.
 
De eerste deelnemers kwamen om 12.30 uur al weer aan in Millingen alwaar zij netjes werden opgesteld.
Buiten de aanwezige oldtimers was er volop muziek, miniatuur, een oldtimermarkt, het 150-jarig bestaan van de Millingse brandweer etc.
Zie verder hieronder.
Mede dankzij het jubilerende Millingse Brandweerkorps was er een brandweerplein alwaar diverse oldtimer brandweerauto's te zien waren.
O.a. een echte kolen gestookte stoombrandweerauto maakte zijn opwachting .
Het HART is een groep enthousiaste studenten van de HTS Autotechniek die zich als doel gesteld heeft naast de studie een rallyauto in stand te houden en te berijden in officiële Nederlandse kampioenschappen.
 
Sinds dit jaar neemt het HART deel aan het Nederlands Rallysprint Kampioenschap met de Ford Puma Super 1600.
Een ex junior WRC auto waarmee het team aansprekende resultaten hoopt te boeken.
Het team was ook te bewonderen op het evenement Historisch vervoer in Millingen aan de Rijn. 

 

 

Oltimerdag 2019 2354

 
Deze website is gesponsord door:
HGDesign

Geschiedenis

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn.
In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig.
 
Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers.

Organisatie

Organisatie2019

Vind ons op Facebook

Please publish modules in offcanvas position.