facebook

2006

Historisch Vervoer 2006.
En er mag gedanst worden........
2006
De start van onze toertocht in 2006 was vanaf het Landgoed Holthurnsche Hof, Oude Kleefsebaan 136 te Berg en Dal.
Alle categorieén voertuigen startten aldaar. Fred Siep uit Zeewolde was van de partij op het landbouwplein met o.a. oude melkmachines.
 
Een van de attracties op het Duitse plein was een replica van de eerste auto ter wereld. De heer Piggen uit Rossum (OV) heeft samen met zijn zoon een exacte kopie gemaakt van de Benz Patent-Motorwagen model 1 uit 1885/1886. Hieronder een foto van de originele Benz en enkele foto's van de replica. Muziek op het plein werd verzorgd door onze buren uit het Duitse Bimmen: Musikverein Bimmen zorgde, samen met de verdere aankleding en de Duitse voertuigen, voor een passende sfeer.
 
Een andere, zeer bijzondere attractie, was het grootste luchtorgel ter wereld, de Victory van Willem Kelders uit Son en Breugel. Dit orgel is 10 meter lang, 5,50 meter hoog en 5 meter diep!!. Het luchtverbruik van het orgel is 10.000 liter per minuut. Hieronder een impressie van dit orgel.
 
Ook oude fietsen waren dit jaar van de partij.Er was zelfs een fiets in ambulance-uitvoering te zien!!
 
Een nieuwe attractie deed zijn opwachting tijdens het Historisch Vervoer in Millingen. Het tractor Pulling Team Viper uit Beuningen maakte zijn opwachting. Het was op het plein voor cafe de Kastanje wel geen full pull, maar deze tractor werd wel degelijk gestart!! Geen weer of weer; Historisch Vervoer.
 
Het zou te warm geweest zijn op 2 juli op de oldtimerdag De meeste oldtimers en eigenaren kunnen toch beter tegen zon dan tegen regen. Toch liever zonnebrand dan ruitenwissers. Hoewel de meeste deelnemers ongetwijfeld dagelijks een Youngtimer met airco berijden kwamen er toch van de 304 ingeschrevenen 280 aan de start. Het was een dag met meer grote getallen.
2006 2
760 lunchpakketten, 212 meter aan vlaggetjes, 92 dranghekken en natuurlijk 32 medewerkers om alles naar de zin te maken voor deelnemers en bezoekers.
Wandelend door Millingen was er weer veul volk in het derp, vooral vremd volk De lokale bevolking leek voor pretpark de fiets en het water van Sternbusch gekozen te hebben.
Toch rolde het oldtimertje, een nieuw betaalmiddel van het Historisch Vervoer veelvuldig over de tapkasten van de Millingse horeca.
 
Tijdens de ontvangst op de Holthurnsehof was er al een ontspannen sfeer. Iedereen wachtte gelaten in de ochtendzon tot de foto van de oldtimer gemaakt was voor het deelnemerscertificaat wat in de namiddag uitgereikt werd. Ook tijdens de toertocht ging een ieder zijn eigen gang, na het uitreiken van de lunch werd er op vele plaatsen gepicknickt.
Dat was ook de reden dat de meeste bolides pas rond de klok van twee Millingen binnen reden.
De begroeiing en gebouwen in het centrum boden voldoende verkoeling om het middagprogramma te herbergen. Het landbouwplein was een regelrechte topper, jong en oud kreeg de gelegenheid een koe te melken. Op het plein rustte geen melkquotum zodat de gemolken limonade gewoon opgedronken kon worden.
De basis van dit plein waren natuurlijk de 55 deelnemende tractoren uit alle windstreken.Uit Zetten en Giesbeek kwamen de verste deelnemers. Veelzijdigheid, een mega draaiorgel speelde Robbie Williams, maar ook de Heurnse Haltedansers, Musik Verein Bimmen, versus de Silver Eagels. Duitse herders, Oost of West Duits maar in ieder geval Oost-Duitse Volkspolizei.
 
Wegtransport tijdens het Historisch Vervoer ook op zondag, wegenbouw, koeltransport, meubeltransport, en stukgoed. In de 40 deelnemende vrachtauto's waren alle vormen van vervoer vertegenwoordigd. Alles wat wielen heeft is de slogan, Kleine en grote auto's, een, twee, drie, vier en meer wielers, alles was er.
 
De nieuwe deelnemersgroep; brommers, wie kent ze niet, was weliswaar klein in aantal maar de kwaliteit ervan was bovengemiddeld.
Van deze groep heeft Millingen nog veel te verwachten in de toekomst. De jurering van de deelnemers werd dit jaar op een bijzondere wijze uitgevoerd.
Een zwaardere delegatie had de organisatie niet kunnen kiezen Mevrouw de Burgemeester en Meneer Pastoor hadden de zware taak om volgens eigen criteria de prijswinnaars van deze dag te kiezen.
 
De toppers uit twee werelden maakten een prachtige verdeling van de trofeeën.
Ondanks de grote concurrentie bleven er ook twee bekers in Millingen aan de Rijn. Mevr.vd Wal-Heijnen met een Volkswagen Kever en Sjaak Pouwels met een Ford T welke naast de oudste ook deelnemer van het eerste uur was. Door de ondersteuning van onze sponsors, de gemeente Millingen, Eurregio, en onze medewerkers hebben wij er weer een prachtige drukste zondag van het jaar van kunnen maken.
Tot zondag 1 juli 2007.
Organisatie Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn 

 

 

Oltimerdag 2019 2354

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze website is gesponsord door:
HGDesign

Geschiedenis

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn.
In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig.
 
Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers.

Organisatie

Organisatie2019

Vind ons op Facebook