facebook

2005

Historisch Vervoer 2005,
Was het ooit zo druk in Millingen ?
2005
Weergoden hebben iets met oldtimers en regelen iets voor zo'n dag in Millingen aan de Rijn.
Tenminste dat zou je denken als we weer terug kijken op het 3e Historisch Vervoer van 3 juli jongstleden.
 
De organisatie was zeer verheugd met de weersgesteldheid op deze dag. Niets stond in de weg voor een geslaagde dag.
De Donjon zag smorgens al veel bezoekers de Millingse polder inrijden. Heel vroeg stonden er al mensen uit geheel Nederland aan de afzettingen.
Maar alles was nog in opbouw, jaarlijks stelt er wel een bezoeker om 10.30 uur de vraag of dit alles is wat er komt. Maar vanaf de startlocaties Erve Kots in Lievelde en Camping boerderij Den Heuvel in Groesbeek moesten de 285 deelnemers nog vertrekken en beginnen aan de toertocht.
 
Tijdens de luchstop bij een houthandel in Gendringen bleken er nogal wat wildplassers onder de deelnemers aanwezig te zijn, dit tot ongenoegen van de eigenaar.
De organisatie kon door middel van een aangeleverde tuinslang het geheel voor vertrek eerst schoonspuiten. Over oude zeikers gesproken.
In de toertocht viel er maar een uitvaller te melden, onze plaatsgenoot Theo Thijssen. Voor de koppeling van zijn pas opnieuw gelakte Citroen C4 bleken de Achterhoekse wegen hun tol te eisen.
Met gemengde gevoelens nam Theo de pechprijs in ontvangst maar miste wel zo een plaats op het Franse oranjeplein voor deze dag opgedoopt in Place Orange. Dit nieuwe item bleek een voltreffer te zijn. Het duo Lydia et Pierre brachten Piaf en Brell weer tot leven en kijkend vanaf het Parijse terras naar onze plaatselijke kunstenaars kon je je wanen in Mont Martre.
Door de vele lovende opmerkingen over deze opzet heeft de organisatie inmiddels besloten jaarlijks een landenplein te maken.
 
De gezellige onderdelenmarkt was de corridor naar de Heerbaan alwaar de wieken draaiden van de Moulin Rouge molen van de natte tent. Deze waren versierd in de Franse kleuren, een pracht gezicht boven de oldtimers uit. In de tuin van het Gasthuis was het een drukte van belang, markt, muziek, miniatuurtreinen, en vooral de van schroot gemaakte insecten trokken veel bekijks.
Het Millingse gemeentehuis leek bestormd door een aantal protesterende boeren welke met hun tractoren de ingang geblokkeerd hadden. Dit viel gelukkig mee, de 36 deelnemers hadden het prima naar hun zin en hielden hun meegebrachte paardenkrachten keurig in bedwang. Het truckersplein werd druk bezocht door het publiek, nu eens geen gevloek over zware kolossen welke niet doorrijden op de weg.
2005 2
Het Scania-monium, een vrachtauto met een zelfgemaakt luchtorgel omlijste het geheel door het spelen van orgelmuziek over het volle C- 1000 plein.
De wegenwacht gaf een prachtige demo met oude en nieuwe hulpverlening bij de deelnemende motorrijders. De geur van leer en tweetaktolie was volop aanwezig tussen de Vespa's, Ariels, Nortons en BMW's
Natuurlijk was er weer een uitgebreide onderdelenmarkt. Er stonden meer dan 30 kramen. Ook de deelnemende winkeliers waren verrast door de drukte en deden goede zaken. O.a. verlieten 125 paar schoenen de voordeur bij Reymers schoenen en Chris had de euro's voor het oprapen. De organisatie houdt zich nog aanbevolen voor een kleine commissie hiervan.
 
Met het jureren van de deelnemers nam Hans Bach passend afscheid na 17 jaar als presentator van dit evenement. Opvallend veel deelnemers leken Hans persoonlijk te kennen. Dit bleek uit de vele dankbetuigingen en opmerkingen welke de deelnemers op hun voertuig hadden. Sommige trachten Hans zelfs te verleiden met lovende woorden over zijn oldtimerkennis tot een nominering.
De plaats van Hans zal overgenomen worden door een vrouwelijke presentator in de vorm van Marleen Wasmann.
Burgemeester mevrouw De Beer, die door de zelfrijdende boerenwagen van Dhr. Baars uit Dodewaard naar de jurywagen gereden werd, voelde zich trots en vereerd dat zij op zo'n evenement de prijzen uit mocht reiken. Hiermee kwam deze succesvolle dag ten einde en dankzij een topteam van medewerkers leek het na 2 uur of er nooit iets gebeurd was op deze dag.
 
O, ja en volgend jaar komen de oldtimers misschien wel binnen via de grens over de Heerbaan.
Wij laten u dit weten.
Dit speciaal voor enkele Palse families welke op bijpassend meubilair dit jaar tevergeefs een aantal uren aan de weg hebben gezeten om de oudjes te verwelkomen.
Wij zorgen dat voortaan onze eigen Via Gladiola weer gehouden kan worden. 

 

 

Oltimerdag 2019 2354

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze website is gesponsord door:
HGDesign

Geschiedenis

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn.
In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig.
 
Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers.

Organisatie

Organisatie2019

Vind ons op Facebook