facebook

2004

Historisch Vervoer 2004.
2004
D-day in Millingen tijdens het Historisch Vervoer...... Zondagmorgen 4 juli 2004, er landt een grote parachute op het grasveld van het gasthuis St. Jan de Deo.
Zondagmiddag, met enige regelmaat gaat het luchtalarm door de straten van Millingen aan de Rijn. Op de Eyckelhofstraat staan legervoertuigen met heuse militairen.
Paniek? Nee gewoon een gezellige dag en weer eens wat anders.
 
Vanaf 7.00 uur waren de medewerkers van Historisch Vervoer in de weer om alles in stelling te brengen. Een bus met 600 lunchpakketten en een viertal volgauto's met medewerkers ging richting Mill om daar de deelnemers in te schrijven voor een nieuwe editie van Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn. Kasteel Aldendriel viel erg in de smaak bij de deelnemers.
Een mooie landelijke locatie, uitermate geschikt voor het plaatsen van zoveel historisch schoon. En sinds zondag een locatie die dankzij het kordate optreden van medewerker Wout niet door het leven hoeft te gaan als ruïne.
Op het tijdstip van vertrek van alle voertuigen zag Wout bij binnenkomst in een van de zalen dat een tafel had vlam gevat door een omgevallen kaars.
Door kordaat optreden werd een ramp voorkomen en dankzij deze reddingsactie staat ook Wout sinds 4 juli 2004 in de geschiedenis van Kasteel Aldendriel. Bij binnenkomst van de voertuigen bleek dat de vrachtwagens in grotere getale aanwezig waren dan ingeschreven was, met name de opleggers en aanhangwagens.
Leuk natuurlijk maar het werd wel dringen in de Kasteeltuinen. Maar dankzij het vakkundig werk van de eerste Millingse gecertificeerde verkeersregelaars kreeg iedereen een plaats.
 
Na een woord van welkom door onze eigen ceremoniemeester Hans Bach, werd om 11.00 uur het startsein gegeven. De tocht der tochten, van Mill naar Millingen ging van start. Na zo'n 29 km werden op het Europaplein te Gennep de lunchpakketten uitgedeeld. Met behulp van vele medewerkers, en met inmiddels ook de jongste bedienden verliep dit goed en gezellig. Door een te enthousiaste deelnemer ontstond er een kleine aanrijding maar dat werd onderling prima opgelost De deelnemende tractoren werden s morgens ontvangen bij het jubilerende Gasthuis St.Jan de Deo voor een lekker ontbijt.
De bewoners keken vanuit hun kamer angstig toe. Zoveel boeren komen er in Millingen niet vaak bij elkaar. De door Hans en Wilma uitgezette toertocht werd positief ontvangen en voerde net voor de Heilige Mis langs de kerk.
Rond enen kwamen de voertuigen Millingen binnen en kon alles bezichtigd worden. Het middagprogramma stond in het teken van modelbouw. Op de Zeelandsestraat stond modelbouwer Rob Hobma uit Elst met een 20 tal personen op een speciaal aangelegd circuit een spectaculaire show te geven met diverse radiografische modelvoertuigen.
Bij Slagerij Kees van der Velden was een show van Modelbouw Zevenaar-Lobith, een waterbassin gevuld met boortorens en boten waar de grootste rampen werden bestreden. Daar het weer op het laatste uur verstek liet gaan werd voor de uitreiking uitgeweken naar het terrein van het jubilerende Gasthuis St.Jan de Deo, onder de grote sfeervolle parachute.
 
In de tuin van het Gasthuis was het een feest met na de muzikale opluistering van Ons Genoegen in het eerste deel van de middag, Arno Kolenbrander die de laatste uurtjes kwam vol zingen. Omdat de organisatie van mening was dat iedereen pech had gehad door de overlast van het luchtalarm werd Bart van Laanen uit Rindern de winnaar van de pechprijs.
Dit spreekt overigens wel boekdelen over de toenemende kwaliteit van het materiaal van onze deelnemers.
Er waren geen noemenswaardige pechgevallen waardoor onze plaatselijke Bessem Wimke keurig op tijd in Millingen was.
Rest ons nog om onze dank uit te brengen aan de aanwonenden van het evenement die keuring gereageerd hebben op ons verzoek om ons parcours autovrij te maken en hun auto's elders te parkeren.
 
De Gemeente Millingen a/d Rijn, en met name de afdeling openbare werken die zich voor 200% heeft ingezet om de oranjebuurt op orde te krijgen voor het Historisch Vervoer.
De sponsoren die elk jaar weer bereid zijn om van ons evenement ook een echt “Millings “evenement te maken en als laatste onze medewerkers, u weet wel die jongens in de rooie shirtjes.
En wat ons betreft komen we graag weer onder de parachute op 3 juli 2005.
U weet wel, waar oldtimers elkaar ontmoeten. 

 

 

Oltimerdag 2019 2354

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze website is gesponsord door:
HGDesign

Geschiedenis

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn.
In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig.
 
Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers.

Organisatie

Organisatie2019

Vind ons op Facebook