facebook

2003

Startschot gelost voor Historisch Vervoer.
Historisch Vervoer 2003.
Te land, Ter zee en op de Diek.
2003
Op zondag 6 juli zal er in Millingen aan de Rijn voor de eerste keer het Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn gehouden worden.
Dit evenement is een vervolg op het succesvolle Millings Oldtimer en Klassiekertreffen.
De organisatie verwacht zo'n 250 deelnemers uit heel Nederland. Deze deelnemers zijn verdeeld over de oldtimer- groepen auto's, motoren, vrachtauto's en tractoren.
Het is een streven van de organisatie om een zo gevarieerd mogelijk deelnemersveld te creéren en met deze deelnemers een gezellige dag te maken.
Er is eigenlijk alles wat maar met vervoer te maken heeft. Van fiets tot autobus, van tractor tot boot. Plaats van gebeuren van dit nieuwe evenement is de Rijndijk.
De organisatie heeft in samenwerking met de Millingse horeca en de directie van de scheepswerf Bodewes een prachtlocatie gecreéerd. De dag zal aanvangen met toertochten voor de diverse groepen. Vanaf 11.00 uur zal het startschot wordt het startschot gegeven van de verschillende toerritten. Na binnenkomst van alle deelnemers zal er een gezamenlijke picknick zijn.
Aan de deelnemers is gevraagd zoveel mogelijk in bijpassende kleding te komen uit de tijd van hun oldtimer. Voor de mooiste / leukste picknickdeelnemer zijn er prijzen te winnen. Het middagprogramma staat in het teken van een gezellig samenzijn. Met natuurlijk als hoofdattractie het bezichtigen van de deelnemende voertuigen. Naast de bekende merken zullen er ook vergeten merken deelnemen..
Wat te denken van AJS, Farmall, Heinkel, NSU, Krupp, en vele andere. Daarnaast zullen er vele verschillende activiteiten en andere bezienswaardigheden zijn.
Speciaal woord van vermelding is de tentoonstelling Rusty and Running. Hier worden voertuigen, stationair- motoren en werktuigen geshowd die zo vanaf het werk, of zo uit de schuur komen.
Aanmeldingen zijn er in de vorm van stationaire-motoren, scheepsmotoren, een demonstratie van explosiestampers, rijdende steenfabriektreinen, zeer interessante landbouwwerktuigen en nog veel meer .
Hiervoor geldt het motto: het hoeft niet altijd te blinken om interessant te zijn. 

 

 

Oltimerdag 2019 2354

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze website is gesponsord door:
HGDesign

Geschiedenis

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn.
In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig.
 
Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers.

Organisatie

Organisatie2019

Vind ons op Facebook