facebook

2001

2001

Alleen geen gladiolen, verder was het vanaf de Duitse grens vergelijkbaar met de binnenkomst van de Vierdaagse in Nijmegen.
Een deelnemer vertelde: volgens mij doet hier het hele dorp aan meeĀ. Stoel aan stoel zat de Millingse bevolking langs de Heerbaan en nam deze stoelen gelukkig ook weer mee naar huis anders had onze bezemwagen met als vaste bezetting Wim en Lies het nog druk gehad. Het waren er toch stiekem 278 geworden de deelnemers van het 14e Millings Oldtimer en Klassiekertreffen.
Uit alle delen van het land kwamen ze naar de startlocatie Landgoed Bergzicht/ De Raaf in Heumen. Het evenemententerrein stond prachtig gevuld en natuurlijk was het weer de sfeerbepalende factor.
Menigeen vergaapte zich aan de prachtige zalen, tuinen en gebouwen.
Ingeschreven werd er in de prachtige kamer van het Landhuis alwaar iedereen de routebeschrijving , rallybord en toebehoren uitgereikt kreeg. Als waardige gastheer en gastvrouw verwelkomde de heer en mevrouw Kruissen de oldtimers , begeleide ze, en zwaaide ze uit via het defile wat onder grote publieke belangstelling door hen afgenomen werd. Via een historische file gingen de auto's en motoren richting Grave voor een toertocht van 70 kilometer naar Millingen ad Rijn. Een 40-tal tractoren puften richting Groesbeek met een kruissnelheid van 19,2 kilometer.
In verband met het NK wielrennen had de organisatie veel problemen met het vinden van een route omdat het niet toegestaan is om met zware vrachtauto's op zondag over Duitse wegen te rijden.
Ter elfder uren kwam hier toch een oplossing voor, zo ook voor de tractoren. Alleen de Treppkes-markt in Kranenburg gooide nog bijna roet in het eten.
Juist dit eten was voor de tractoren gepland in Kranenburg en daar moest zaterdagavond nog een andere oplossing voor komen.
De overige voertuigen kregen hun lunchpakket uitgereikt bij de Wolfsberg in Duitsland.
2001 2

 

 

Oltimerdag 2019 2354

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze website is gesponsord door:
HGDesign

Geschiedenis

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn.
In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig.
 
Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers.

Organisatie

Organisatie2019

Vind ons op Facebook