facebook

Het is gewoon een sport op zich

sportopzichHet MOKT kent een groot aantal vrijwilligers zonder wie de jaarlijkse rit bijna niet mogelijk is.
Een bijzondere plaats neemt Wim Houkes in. Met zijn oude vrachtwagen rijden hij en zijn vriendin elk jaar achter de rit om mensen met pech onderweg de helpende hand te bieden.
Zelf vindt hij het vanzelfsprekend dat hij jaarlijks met zijn gereedschap achter in de vrachtwagen aan de rit deelneemt.
"Het is alleen al een sport om te zien wat er allemaal mis kan gaan aan zo'n oude wagen en wat mensen er zelf aan doen om hun oldtimer te repareren. Jet ziet allerlei auto's en het is een uitdaging om mensen op weg te helpen. Ik houd de dag waarop de rit wordt gereden dan ook altijd vrij in mijn agenda.
Toen de rit voor het eerst in Millingen werd gereden, heb ik deelgenomen met mijn vrachtwagen. Het repareren onderweg is eigenlijk vanzelf gegaan.
Je ziet iemand staan en je denkt, laat ik die maar eens helpen, Het is allemaal op vrijwillige basis. Ik leg elk jaar met plezier mijn gereedschap achterin en rijd achter de stoet aan.
Wat pech onderweg betreft kom je vaak hetzelfde tegen. Meestal zijn het kleine dingen zoals het vervangen van een lekke band van een motorfiets. En bij warm weer willen de waterslangen het nog wel eens begeven.
Meestal krijg ik de auto's wel weer aan de praat. Maar in 1996 hebben we toch een oldtimer tot achter Grave moeten brengen omdat het ding niet meer te repareren viel.
Dat zijn natuurlijke vervelende dingen, maar meestal loopt het goed af. Deelnemers verzorgen hun oldtimer zelf heel goed en daardoor valt het aantal pechgevallen meest wel mee.
Mensen hebben er veel voor over om de rit uit te rijden 

 

 

Oltimerdag 2019 2354

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze website is gesponsord door:
HGDesign

Geschiedenis

In 1988 startte het 1e Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn.
In de stromende regen toonden 38 deelnemers hun voertuig.
 
Na deze dag was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers.

Organisatie

Organisatie2019

Vind ons op Facebook